Contact

Heeft u nog vragen voor ons?

Utrecht & Amsterdam

info@coronareistesten.nl

Hulp nodig? stuur ons een e-mail.

085 0408041

Heeft u vragen? bel ons.

Maandag – Zondag 09:00– 19:00

Wij zijn geopend!

Neem contact op

Vul het formulier hier onder in en neem contact met ons op.

  Veel Gestelde Vragen

  Wij verzorgen:

  -PCR + reiscertificaat (in RIVM goedgekeurd lab)

  -Antigeen sneltest + reiscertificaat (RIVM gevalideerd)

  -Antistoffen sneltest (CE-keurmerk)

  -ELISA test (antistoffen)+ reiscertificaat

  -Geldige Paspoort of ID-kaart waarmee de reis gemaakt wordt

  -Reisinformatie

  -Betaalmiddel pinnen/contant

  Al onze locaties zijn 7 dagen per week geopend. 

  Utrecht:
  Maandag tot en met vrijdag & zondag: 9-19
  Zaterdag: 12-19

  Amsterdam:
  Maandag t/m zondag 12-18 (alleen op afspraak)

  Doordat onze laboratorium 24/7 geopend is krijgt u, uw uitslag de volgende dag, zelfs in het weekend! Dus test u zich op zaterdag middag? Dan heeft u zondag vòòr 16:00 uw reiscertificaat/testuitslag. Test u zich zondag? Dan heeft u maandag vòòr 16:00 uit reiscertificaat/testuitslag.

  De verklaring(en) zijn in Engels opgesteld en bevatten de volgende gegevens:

  -Naam, als vermeld op uw legitimatiebewijs (ID/paspoort)

  -Geboortedatum 

  -Documentnummer van uw legitimatiebewijs

  -Type moleculaire test

  -Uitslag en betekenis hiervan

  -Tijd en Datum uitslag testresultaat

  -Ondertekening door onze arts-microbioloog

  De verklaring(en) worden middels beveiligde mail naar uw toe gezonden.

  Let op: soms kan het gebeuren dat de uitslag in de ”ongewenst”/ ”spam” map terecht komt. Controleer deze mappen in afwachting van uw resultaat.

  Met een PCR test kan worden onderzocht of u op het moment van de afname besmet bent met het Corona virus.

  De serologische en snel test zijn gericht op het aantonen van antistoffen tegen het COVID-19 virus. Hiermee kan dus worden aangetoond of u het virus in het verleden heeft doorgemaakt.

  Onder het kopje landenlijst ziet u overzicht van landen met per land eisen die door de lokale overheid worden gesteld. Dit is betreft slechts een kleine overzicht van landen die een PCR-certificaat overhandigd willen krijgen.

  Het is goed mogelijk dat een land aanvullende eisen stelt aan reizigers. Zo accepteert het ene land gorgeltesten (o.a Japan), terwijl een ander land alleen een nasopharyngeale (uit de neusholte genomen monster) PCR uitslagen accepteert. U bent zelfverantwoordelijke voor het controleren van de vereiste testmethode en/of er nog aanvullende maatregelen (bijvoorbeeld gezondheid verklaringen) geacht worden in het land van uw reisbestemming.

  De eisen die landen stellen is veranderen soms dagelijks. Wij raden u dan ook aan om vooraf goed te informeren bij uw reisorganisatie, luchtvaartmaatschappij en de IATA 

  • Reizigers: Een steeds groter wordende hoeveelheid aan landen heeft als onderdeel van de reisbeperkingen een medisch certificaat met een negatieve Coronavirus (COVID-19 PCR) uitslag verplicht gesteld. Coronareistesten.nl kan u hierin voorzien. Onze testen worden geanalyseerd door een ISO gecertificeerde laboratorium. Daarnaast is het laboratorium door het RIVM goedgekeurd voor diagnostiek naar COVID.
  • Medewerkers in onderwijsinstellingen, medewerkers van bedrijven, patienten en medewerkers van huisartsenposten en praktijken die een snelle resultaat nodig hebben zijn alle welkom om zich in een van onze locaties te komen testen.

  Uiteraard kunnen ook kinderen worden getest, wij nemen daarvoor iets langer de tijd. Als ouder/verzorger mag u hier vanzelfsprekend bij zijn en hebben wij u nodig om het kind zich op zijn of haar gemak te stellen.

  Neen, u kunt eten en drinken.

  In tegenstelling tot de GGD leveren wij u snel te testresultaten. Daarnaast is de GGD niet in staat u een geldige PCR reiscertificaat te leveren welke geaccepteerd wordt in het buitenland. Tot slot is de GGD ingericht om mensen met klachten te testen, u als reiziger (zonder klachten), valt niet onder het testbeleid.

  De testen worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars.

  In de Wet publieke gezondheid is vastgelegd dat een aantal besmettelijk ziekte moet worden gemeld bij de regionale GGD en het RIVM Dit geldt ook voor het COVID-19 virus. Indien een reiziger positief test op het COVID-19 virus dan zijn wij per wet verplicht dit te melden. Dit geldt alleen voor de PCR en de Antigeen sneltest
  Dit geldt niet voor de serologische- en de antistoffen snel test. Wij zullen dit resultaat dus met niemand anders delen dan met u, middels een beveiligde mail.