Open

Canarische Eilanden verscherpen beleid

Vanaf 14-november 2020 verplichte reiscertificaat voor reizigers naar de Canarische Eilanden.

Op donderdag 29 oktober heeft de raad van bestuur van de Canarische Eilanden een wetsbesluit goedgekeurd. Dit besluit volgt nadat andere Europese (zoals Italië ) al eerder verscherpte maatregelen aankondigde. Hierdoor worden reizigers verplicht gesteld een NON-COVID verklaring te overhandigen bij aankomst op de Canarische Eilanden. Dit is gedaan om de gevolgen van de gezondheids- en economische crises als gevolg van de COVID-19 pandemie het hoofd te bieden.

Bij aankomst op de vluchthaven zal er niet worden gekeken naar het resultaat van de test. Echter is dit wel verplicht bij aankomst bij de accommodatie. Reizigers dienen hier een negatieve PCR- of antigeen test certificaat te overhandigen. Indien de reiziger deze niet kan overleggen dan zal de toegang worden geweigerd tot de accommodatie. Het document dient daarnaast niet ouder te zijn dan 72uur.

Daarnaast zijn reizigers verplicht of de spaanse coronamelder app Radar-Covid te downloaden en installeren gedurende het verblijf en tot 15 dagen na thuiskomst.

U kunt de app dowloaden op:

De veranderingen in het medische beleid hebben een invloed voor reizigers die een van de volgende plaatsen bezoeken binnen de Canarische Eilanden groep: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, La Gomera, El Hierro en La Palma.

Onze PCR- en antigeen testen zijn internationaal geldend en kunnen derhalve gebruikt worden bij het boeken van uw reis.

Wij van coronareistesten.nl bieden deze 2-tal testen:

  • Antigeen test: binnen 15 minuten resultaat, uw reizigerscertificaat zal binnen 30 minuten door de arts worden opgesteld en naar u toegestuurd.
  • PCR-test: voor 17 uur getest = voor 15:00 uw testresultaat. Het reiscertificaat zal door de arts worden opgesteld en via mail naar uw worden gezonden.

Meer informatie vanuit de lokale overheid treft u hier.