Open

Marokko heropent grenzen met Spanje

Goed nieuws voor reizigers die over de weg naar Marokko willen reizen

Goed nieuws voor reizigers die over de weg naar Marokko willen reizen.

Nadat Marokko maandenlang de havens gesloten hield, kwam gisteren goed nieuws. De lucht- en maritieme grenzen met Spanje zijn per direct geopend. Goed nieuws voor reizigers die over de weg naar Marokko willen reizen. Dit betekend dat reizigers weer gebruik kunnen maken van de ferry’s  tussen de zuidelijke Spaanse steden en Noord Marokko. 

Daarnaast zijn de autoriteiten tussen beide landen gestart met de voorbereidingen voor de jaarlijkse ‘Marhaba’ operatie. Tijdens de Marhaba zullen zo een 3 miljoen Marokkanen, wonenden in Europa, via de havens van Spanje naar Marokko reizen voor de zomervakantie. De operatie start in juni en eindigt in September. 

Er gelden nog wel een aantal belangrijke inreisbeperkingen voor reizigers. De belangrijkste punten treft u hier:

  1. Gezondheidsverklaring. Voor reizigers die middels de ferry naar Marokko reizen die een gezondheidsverklaring in te vullen die u hier treft. Voor reizigers die middels een vliegreis aankomen hier.
  2. COVID-19 Vaccinatie paspoort (3e  booster, of 2de vaccin niet ouder dan 4 maanden).
  3. Een negatieve PCR-test niet ouder dan 48 uur. U kunt deze bij coronareistesten boeken. U ontvangt een PCR-test met reisverklaring. Deze dient u te overhandigen bij de grenscontrole.
  4. Routine matig worden reizigers bij binnenkomst in Marokko getest middels een antigeen test. Een antigeen test met reisverklaring is dus geen geldige test om mee in te reizen.

Kinderen

Kinderen onder de leeftijd van 6 jaar zijn vrijgesteld aan bovenstaande voorwaarden. Let echter op, kinderen vanaf 6 jaar en onder 18 jaar dienen een negatieve PCR test niet ouder dan 48 uur te overhandigen. Zoals u van coronareistesten.nl  kunt verwachten hebben wij kind vriendelijke afname technieken (denk aan de KIND SWAB en/of Speekseltesten). 

Bovenstaande tekst is geldig op 09-04-2022, let op dat de actuele situatie onderhevig kan zijn aan veranderingen. 

Hier treft u meer informatie omtrent de PCR testen naar China, India, VAE en Japan

Be Safe, Travel Safe

Coronareistesten

©2022, Coronareistesten.nl