Open

Marokkaanse autoriteiten: Vluchten uit Nederland, Turkije, Duitsland en Zwitserland gecanceld

Marokko sluit luchruim

Marokko sluit luchtruim voor vluchten van en naar Nederland, Turkije, Duitsland en Zwitserland. Dit vanwege de enorme groei in besmettingen met de nieuwe coronavarianten in deze landen. Tot enkele repatriëringsvluchten zijn alle vluchten gecanceld. 

De maatregelen zijn in de nacht van zondag op maandag 22-2-2021 ingegaan en en gelden vijftien dagen. In eerste instantie werd alleen besloten om vluchten uit Turkije en Zwitserland te verbieden, maar enkele uren later werd het besluit genomen om Nederland en Duitsland aan deze lijst toe te voegen. De Marokkaanse autoriteiten vrezen voor de snelle verspreiding van de nieuwe gemuteerde CORONA varianten.

Het is niet de eerste keer dat Marokko het luchtruim sluit. In 2020 waren reizigers 6 maanden niet welkom in Marokko in de strijd tegen het coronavirus. In tegenstelling tot vorig jaar, toen niemand het land nog in of uit kon reizen, zijn dit jaar de staatsburgers met een dubbele nationaliteit van deze 4 landen niet welkom meer.  

De Nederlandse ambassade in Marokko laat weten dat passagiers afkomstig uit een van deze landen ook niet via andere landen naar Marokko kunnen reizen. Indien er sprake is van een overlijden en/of andere noodzakelijk reis dan kan via de Marokkaanse Consulaat worden gekeken naar een oplossing.  

Transvia laat via Rotterdam The Hague Airport  het volgende weten:

´´De Marokkaanse overheid heeft een vliegverbod afgegeven voor vluchten vanuit Nederland. Op dit moment bekijkt Transavia wat de gevolgen zijn voor vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport. Alle geplande vluchten zijn geannuleerd. Zodra er meer bekend is, word je informeert via de hoofdboeker per e-mail en SMS. Updates via deze site volgen later.´´

Air Arabia en Royal Air Maroc hebben alle vluchten van Marokko naar Nederland gecanceld. Nederlandse staatsburgers kunnen met een van deze luchtvaartmaatschappijen nog wel via België terug reizen. Transavia heeft vooralsnog toestemming om gestrande Nederlandse staatsburgers te repatriëren. Directe tickets kunnen geboekt worden via de website van Transavia. Let op! de laatste directe vluchten vanuit diverse Marokkaanse steden direct naar Nederland staan gepland op zaterdag 27-2-2021.

Reizigers die terug keren naar Nederland dienen naast een negatieve PCR-test (NON-COVID) verklaring tevens een sneltest te hebben uitgevoerd. 

De PCR test van coronareistesten is goedgekeurd en gevalideerd om de nieuwste varianten van het coronavirus te detecteren. Alle testen voldoen aan de eisen van de IGJ en zijn gevalideerd door het RIVM.

In tegenstelling tot vele andere pop-up bedrijven is het laboratorium van coronareistesten ISO gecertificeerd, geaccrediteerd en heeft met succes de validatie van het RIVM  panel volbracht. Gaat u binnenkort op reis en wilt u dat uw test voldoet aan de Nederlandse en Internationale richtlijnen, reserveer u test dan bij www.coronareistesten.nl.

Be Safe, Travel Safe

Team coronareistesten