PCR test Qatar coronareistesten

Bij Coronareistesten boekt u eenvoudig en snel een PCR test voor reizen naar Qatar. 

WK voetbal 2022

Van 20 november 2022 tot en met 18 december 2022 vindt het Wereldkampioenschap voetbal plaats in Qatar. De autoriteiten hebben vanwege het WK aangepaste regels ingesteld voor reizen naar en verblijf in Qatar. Dit geldt voor de periode van 1 november – 23 december 2022 .  U kunt dan alleen naar Qatar reizen als u het WK 2022 gaat bijwonen.

Checklist voor WK gangers

 1. Tijdelijke Visum regelen (Zogenoemde Hayya Card). Alle informatie omtrent het regelen van de Hayya Card treft u hier.    Let op ZONDER Hayya card geen toegang tot Qatar!
 2. Doe een PCR en of een Antigeen test voor vertrek. Dit geldt voor alle reizigers. Dus ook mensen die volledig gevaccineerd zijn MOETEN testen. 
 3. Download en activeer de Ehteraz-app (Qatarese Corona-app) op uw telefoon. Deze app kunt u hier downloaden. 

Daarnaast is het handig om de volgende punten na te gaan:

 • Geldigheid paspoort (U reist buiten de EU en moet met uw Paspoort reizen). Deze moet in ieder geval 6 maanden geldig zijn.
 • Zorg voor verschillende betaalmiddelen (contant, bankpas (is deze al op internationaal gezet?), creditcard. 
 • Reisverzekering, zorgverzekering (buitenlands dekking?). Vergeet uw zorgverzekeringspas niet mee te nemen.
 • Medicatie gebruik (heeft u een doktersverklaring nodig? Meer informatie hier

Informatie vanuit de locale Qatarese Autoriteiten

U kunt bij coronareistesten uw Coronatest voor Qatar regelen. Passagiers die vanuit alle landen naar Qatar reizen moeten op de luchthaven van vertrek aan een van de onderstaande vereisten voldoen:

 • Een geldig negatief COVID-19-testcertificaat overleggen dat gebaseerd moet zijn op een Antigeen test niet ouder dan 24 uur of een PCR test niet ouder dan 48 uur gericht tegen het Coronavirus
 • Dit geldt voor alle reizigers vanaf 6 jaar. 

Indien u kiest voor een antigeen test, dan dient u deze per definitie maximaal 1 dag voor vertrek vervaardigen. Voorbeeld: alle vluchten vanaf Schiphol naar Doha (Qatar) vertrekken rond 15:15. Dit betekend dat als u een vliegtuig ticket heeft op 5 november om 15:15, u de test op 4 november  na 15:15 moet vervaardigen. Het advies zou zijn, om deze test zo laat als mogelijk op de dag te vervaardigen op een van onze locaties.  

Indien u kiest voor een PCR-test met reiscertificaat, dan heeft u meer ruimte en tijd. U kunt namelijk bij vertrek op 5 november, al op 3 november testen.  De test afspraak kan dus al 2 dagen van te voren worden ingepland op een van onze locaties.

Afspraak Plannen

Type PCR testen

De volgende PCR testen worden geaccepteerd: PCR Speeksel, PCR neusafname en/of een Naso- + Oropharyngeale (neus + keel) afname. 

Hoe werkt het

 1. Boek uw Coronatest voor Qatar. De test kan vanaf 2 dagen voor uw vlucht afgenomen worden. Reserveer uw test wel op tijd. Kinderen vanaf 6 jaar moeten een PCR of Antigeen test voor de Qatar uitvoeren. 
    1. Same day result PCR Qatar: Uitslag dezelfde dag voor 22:00  € 49,99
    2. Speeksel Same day PCR Qatar: Uitslag binnen 6 hr                     € 55,99
    3. Spoed RT-PCR Qatar: uitslag binnen 30 minuten                         € 79,99
    4. Antigeen test met reiscerticaat: uitslag binnen 30 minuten     € 24,99

   Afspraak Plannen

 2. Kom naar de gewenst testlocatie, vergeet uw Paspoort niet (vereist voor Qatar). Controleer uw gegevens op het formulier.
 3. Uw certificaat volgt via de mail conform de gekozen tijdsduur.
 4. Print uw uitslag uit en neem deze zowel op papier als digitaal mee naar het vliegveld. Toon uw Coronareistesten Reiscertificaat aan de luchthavenfunctionarissen.
 5. Draag uw mondkapje in het vliegtuig en bij aankomst in de Qatar op het vliegveld.

Bij Coronareistesten bent u zeker van een uitslag op tijd en bovendien bespaart u ruim 35% op uw kosten ten opzichte van andere. 

Be Safe, Travel Safe Coronareistesten