Open

PCR test voor reizen naar Zimbabwe

PCR zimbabwe

PCR test voor reizen naar Zimbabwe. Zimbabwe gelegen in zuidelijk Afrika, is een fascinerend land dat rijk is aan diverse culturen, adembenemende natuur en een rijke geschiedenis. Van de majestueuze Victoria Falls tot de uitgestrekte nationale parken, er valt veel te ontdekken en te ervaren in dit prachtige land.

Informatie vanuit de locale Autoriteiten

Als je van plan bent naar Zimbabwe te reizen, is het belangrijk op de hoogte te zijn van de inreisvoorwaarden die van kracht zijn. Hier volgen enkele belangrijke informatiepunten:

 • PCR-test voor reizen naar Zimbabwe: Voordat je Zimbabwe binnenkomt, moet je een negatieve PCR-testuitslag kunnen overleggen die niet ouder is dan een bepaald aantal uur voor aankomst. Het specifieke tijdsbestek kan variëren, dus zorg ervoor dat je de meest recente richtlijnen raadpleegt.
 • Vaccinatiebewijs: Reizigers wordt geadviseerd om een geldig vaccinatiebewijs of certificaat te tonen dat aangeeft dat ze volledig zijn gevaccineerd tegen COVID-19. Het type en aantal doses dat vereist is, kan afhangen van het gebruikte vaccin en de nationale voorschriften. Controleer de specifieke vereisten die gelden voor Zimbabwe.
 • Online registratie: Voor aankomst in Zimbabwe kan het nodig zijn om een online registratieformulier in te vullen. Dit formulier verzamelt belangrijke informatie over je reis en eventuele symptomen die je mogelijk hebt. Zorg ervoor dat je dit formulier invult volgens de instructies en binnen de gestelde termijn.

Reisverzekering: Het wordt sterk aanbevolen om een geldige reisverzekering af te sluiten die medische kosten en eventuele repatriëring dekt. Controleer de polisvoorwaarden zorgvuldig om er zeker van te zijn dat je voldoende dekking hebt voor je reis naar Zimbabwe.

Afspraak Plannen

Let op, zorg ervoor dat je voldoet aan de vereisten voordat je naar Zimbabwe reist. Houd er rekening mee dat de regels voor inreizen regelmatig kunnen veranderen, dus raadpleeg altijd de meest recente informatie. De informatie van lokale consulaten is hierbij het meest betrouwbaar.

Houd er rekening mee dat de inreisvoorwaarden en -vereisten regelmatig kunnen veranderen, afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekking tot de pandemie en het overheidsbeleid. Het is raadzaam om contact op te nemen met de ambassade of consulaire diensten van Zimbabwe en de meest recente informatie te raadplegen voordat je op reis gaat.

Type PCR testen

De volgende PCR testen met reiscertificaat worden geaccepteerd: PCR Speeksel, PCR neusafname en/of een Naso- + Oropharyngeale (neus + keel) afname  

Hoe werkt het

 1. Boek uw Coronatest voor Zimbabwe. De test kan vanaf 2 dagen voor uw vlucht afgenomen worden. Reserveer uw test wel op tijd. 
    1. Same day result PCR Zimbabwe: Uitslag dezelfde dag voor 22:00  € 49,99
    2. Speeksel Same day PCR Zimbabwe: Uitslag binnen 6 hr                     € 55,99
    3. Spoed RT-PCR Zimbabwe: uitslag binnen 30 minuten                         € 79,99

   Afspraak Plannen

 2. Kom naar de gewenst testlocatie, vergeet uw Paspoort of ID kaart niet . Controleer uw gegevens op het formulier.
 3. Uw certificaat volgt via de mail conform de gekozen tijdsduur.
 4. Print uw uitslag uit en neem deze zowel op papier als digitaal mee naar het vliegveld. Toon uw Coronareistesten Reiscertificaat desgevraagd aan de luchthavenfunctionarissen.

Op reis naar Pakistan? Hier treft u alle informatie voor Pakistan reizigers. 

Be Safe, Travel Safe Coronareistesten

NIEUW

In samenwerking met Rijbewijs Holland biedt Coronareistesten nu ook rijbewijskeuringen aan. Boek makkelijk je afspraak hier.