Open

Corona herstelbewijs

Corona herstelbewijs

Bij Coronareistesten krijgt u eenvoudig en snel een corona herstelbewijs na een positieve testuitslag van een antigeen of  PCR test. 

In Nederland valt Corona in Groep A en is opgenomen in de Wet publieke gezondheid. Dit betekend dat het Coronavirus een meldingsplichtige virus variant is. De Wet publieke gezondheid regelt de organisatie van de openbare gezondheidszorg, de bestrijding van infectieziekte crises en de isolatie van personen/vervoermiddelen die internationaal gezondheidsgevaren kunnen opleveren. 

Bij een coronatest (PCR test of een Antigeen sneltest) kijken we of er sprake is van een infectie met het coronavirus. Indien deze test positief uitval zullen de gegevens van de klant/reiziger binnen 24 uur onverwijld worden doorgegeven aan de GGD GHOR

Tijdsduur

Minimaal 11 dagen na afname kunt u het herstelbewijs ophalen in de CoronaCheck-app. Let op, u heeft hiervoor een DigiD account nodig. 

Ophalen QR Code

U kunt via twee manieren uw herstelbewijs ophalen.

 1. Via de Coronacheck app
 2. Papieren bewijs uitprinten

Corona herstelbewijs Geldigheid 

Uw herstelbewijs is na 180 dagen na uw positieve coronatest niet meer geldig. U kunt u herstelbewijs niet verlengen. Pas na het oplopen van een Corona infectie en een positieve test hiervan (geen zelftest thuis) kunt u een herstelbewijs opvragen.

Doeleinden

Het herstelbewijs kunt u gebruiken om te reizen binnen Europa. Voor internationale reizen wordt de coronacheck app niet gebruikt en niet geldig. Hiervoor dient u bij coronareistesten of een PCR test met reiscertificaat of een antigeen met reiscertificaat te vervaardigen. 

Bij de GGD testen

Exclusief een kleine groep mensen kan nu nog bij de GGD testen. Denk aan zorgverleners en mensen met een ernstige afweerstoornis. Andere groepen kunnen bij coronareistesten testen voor hun herstelbewijs. 

Thuis bij Coronareistesten 

De volgende PCR testen worden geaccepteerd: PCR Speeksel, PCR Nasopharyngeal (neusholte) en of een Naso- + Oropharyngeale (neus + keel) afname. Of u kunt gebruik maken van de antigeen sneltest. 

Hoe werkt het

 1. Boek uw PCR test +herstelbewijs .Dit kan zijn een van de volgende PCR testen zijn:
    1. Economy corona PCR test: Uitslag binnen 24hr.                                     € 39,99
    2. Same day result corona PCR test: Uitslag dezelfde dag voor 22:00  € 49,99
    3. Speeksel Economy corona PCR test: Uitslag binnen 24hr                    € 45,99
    4. Speeksel Same day corona PCR test: Uitslag binnen 6 hr                     € 55,99
    5. Spoed corona PCR test: uitslag binnen 30 minuten                               € 79,99

   Afspraak Plannen

 2. Kom naar de gewenst testlocatie, vergeet uw Paspoort/ID/Rijbewijs niet. Wij verzoeken u om bij klachten altijd een mondkapje te dragen.
 3. Geef bij de testlocatie aan dat u klachten heeft. U dient aldaar uw NAW gegevens plus Uw BSN nummer te noteren. Dit is essentieel voor het doorgeven van uw gegevens aan de GGD ten behoeve van uw herstelbewijs.
 4. Ga na de test direct naar huis en blijf in isolatie tot uw uitslag bekend is.
 5. Bij een positieve testuitslag zult u de laatste landelijke richtlijnen via de mail ontvangen. 

Mochten uw klachten dermate vervelend zijn en/of verergeren, neem dan altijd contact op met uw huisarts en in het weekend/avonden met de huisartsenpost. 

Bij Coronareistesten bent u zeker van een uitslag op tijd.

Be Safe, Travel Safe Coronareistesten