Open

De cyclus van besmetting: corona mutaties

Virus mutatie

De recente toename van COVID-gevallen in Nederland is zorgwekkend door corona mutaties, maar hoeft voor de gemiddelde Nederlander nog geen reden tot bezorgdheid te zijn.

De BA.2.86-variant, die momenteel in Nederland dominant is, is een zeer besmettelijke variant die ook goed in staat is om de immuunrespons te ontwijken. Deze eigenschappen maken het virus moeilijker te bestrijden, waardoor het zich sneller kan verspreiden. Een van de redenen waarom deze variant zich zo goed kan verspreiden, is dat het vaak voorkomt bij mensen met een verzwakt immuunsysteem. Deze mensen kunnen het virus gedurende een langere periode in hun lichaam dragen, waardoor het meer tijd heeft om te muteren. Deze mutaties kunnen het virus gevaarlijker maken. Ze kunnen ervoor zorgen dat het virus beter in staat is om mensen ziek te maken, of dat het zich gemakkelijker kan verspreiden van mens tot mens.

Er zijn manieren om kwetsbare tegen COVID-19 te beschermen. Het is belangrijk om hen te laten vaccineren en te boosteren, een ​​mondkapje te dragen in drukke ruimtes en om afstand te houden van mensen die ziek zijn.

Coronatesten

Als je denkt dat je mogelijk COVID-19 hebt, is het belangrijk om je te laten testen. Een PCR-test is de meest accurate manier om COVID-19 te diagnosticeren. Hiermee test je of iemand een mogelijke infectie heeft met een van de verschillende corona mutaties. 

Coronareistesten.nl biedt PCR-tests aan die zeer nauwkeurig zijn. Onze tests worden uitgevoerd door gecertificeerde laboratoria en de resultaten zijn binnen de gekozen tijdslimiet beschikbaar zijn.

Coronatesten bij Coronareistesten.nl. Maak je afspraak op onze website. We hebben locaties in Nederland.

Actuele ziekenhuisopnames in Nederland

Op 6 september 2023 waren er in Nederland 112 mensen opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van de vorige week.

Van deze 112 mensen liggen er 2 op de intensive care.