Onze Testen

Onze COVID-19 testen

Bij Coronareistesten.nl zijn we gespecialiseerd in een 5-tal verschillende testen. Hieronder treft u een overzicht van de verschillende testen.

PCR Test

Indien u binnenkort op vakantie gaat, dan kan het zijn dat u een reizigers certificaat moet overhandigen. Op dit document dient een negatieve PCR-uitslag te staan.
Het doel van een PCR test is om een actieve Corona infectie vast te stellen.
Vandaag getest? Morgen voor 16:00u uw resultaat ongeacht op welke dag u test zich laat testen

T-cel immuniteit test (iSPOT)

NIEUW, als enige in Nederland biedt coronareistesten de geaccrediteerde en goedgekeurde T-cel immuniteit test aan. Bij deze test wordt de cellulaire afweer tegen het COV SARS 2 virus geanalyseerd. Hierbij worden zowel de CD4 als de CD8 cellen uit het bloed geïsoleerd en gestimuleerd.

3-type onderzoeken:

  • iSpot basic–> kijkt naar de cellulaire immuniteit tegen de huidige varianten van SARS virus (dus SARS COV2).
  • iSpot  plus–> kijkt naar zowel de cellulaire immuniteit tegen de huidige varianten, maar ook naar de varianten die in het verleden zijn doorgemaakt. Dit is de zogenoemde PAN mix.
  • Immuniteit volledig–> Zowel de iSpot plus, + de humorale immuniteit (ELISA). Hierbij worden dus zowel de cellulaire als de antistoffen gemeten om de volledigheid van de immuniteit te testen.

Meer informatie over deze testen zijn te vinden op de iSpot pagina  en op de nieuwspagina

Serologie Test (ELISA test)

Wilt u weten of u besmet bent geweest met het Corona virus? Dan is dit één van de twee testen die u kunt gebruiken om hier achter te komen. Wij hebben ook een sneltest waarbij u binnen 30 minuten het resultaat heeft! Deze staat verder op de pagina.
De antistoffen zijn gemiddeld na 10 dagen te detecteren in het bloed. Bij dit onderzoek zal er middels een vingerprik wat bloed worden opgevangen en in het laboratorium worden onderzocht op antistoffen.

Vandaag getest? De analyses worden iedere dinsdag en donderdag in het laboratorium uitgevoerd. Eventueel kan een Cito (Spoed) analyse worden uitgevoerd.

Sneltesten

Wij hebben een 2-tal sneltesten:

  • Antigeen sneltest: weten of u nu besmet bent met het Corona virus.
  • Antistoffen sneltest: weten of u ooit besmet bent geweest en antistoffen heeft aangemaakt.

Corona Antigeen Sneltest

Bij dit onderzoek zal er middels een klein wattenstaafje (SWAB) een uitstrijkje worden genomen uit de neusholte. Dit zal vervolgens worden geanalyseerd en binnen 10 minuten weet u of u een actieve infectie met het corona virus heeft. Snel, simpel en betrouwbaar!

Vandaag getest = vandaag uw resultaat.

Reizigers dienen een PCR onderzoek te ondergaan voor een reiscertificaat, gezien de sneltest nog niet door alle landen worden geaccepteerd

Corona Antistoffen Sneltest

Snel weten of u besmet bent geweest met het corona virus? Gecertificeerde en geregistreerde (CE en IVD) sneltest. Wij gebruiken de kwalitatief hoogwaardige SARS-CoV-2 IgG & IgM Duitse sneltest.
Via een vinger prik zal wat bloed worden opgevangen en geanalyseerd. Binnen 15 min weet u of u een infectie heeft doorgemaakt. Snel, simpel en betrouwbaar!

Vandaag getest = Vandaag uw resultaat.