PCR Test

Corona antistoffen sneltest
Corona antistoffen sneltest

Doel

Het doel van een PCR test is om een actieve infectie met een Coronavirus vast te stellen.

Book Appointment / Plan Afspraak

De Test

Afname techniek
  • PCR klassiek: Bij deze test zal een van de medewerkers met een klein wattenstaafje  (SWAB) een uitstrijk nemen van de neus en/of keelholte. Afhankelijk van uw reisbestemming is in sommige gevallen alleen een uitstrijk van uw keelholte voldoende om het land te betreden.
  • PCR Speeksel test: U kunt tevens gebruik maken van onze PCR speeksel/ PCR Salvia test.  Hierbij wordt enkel gebruik gemaakt van speeksel (dus zonder SWAB) voor het uitvoeren van de test. 

Onze PCR test is bedoeld voor mensen die op reis willen en/of mensen met klachten. Dit is een andere type test dan de Antigeen sneltest. Het verschil tussen de PCR en de antigeen test treft u hier.

Onderzoek Laboratorium

Daar controleren onze analisten het monster op de aanwezigheid van het Corona virus.

(In Nederland mogen laboratoria alleen PCR analyses naar Corona uitvoeren indien zij door het RIVM zijn goedgekeurd. Ons laboratoria is een van de weinige die is goedgekeurd door het RIVM).  

Uitslag

Bij een negatieve uitslag zal het reiscertificaat door onze arts-microbioloog worden opgesteld en afhankelijk van de type PCR binnen de tijdsnorm naar u toe worden gestuurd. Dit kan zijn:

  • Spoed: <30 minuten
  • Same day: <6-8 uur
  • Economy: <24uur

Bij een positieve uitslag zal onze arts u telefonische op de hoogte brengen. Wij zijn per wet verplicht uw gegevens over te dragen naar de GGD die een bron en contact onderzoek zal instellen. Dit is tevens belangrijk voor het verkrijgen van een herstelbewijs (recovery certificate). Meer informatie over de herstelbewijs hier.

Book Appointment / Plan Afspraak

Voor wie

  • Reizigers
  • Leraren/docenten/scholieren
  • Werkgevers
  • Mensen met lichte/milde verkoudheidsklachten (die snel een uitslag nodig hebben)

Identificatie

Indien u een afspraak heeft voor het verkrijgen van een reizigerscertificaat, dat dient u, uw paspoort of de ID-kaart bij u te hebben, waarmee u de reis maakt. Het document nummer zal op de reiscertificaat vermeld worden.

Kosten

De kosten voor dit onderzoek (inclusief het verkrijgen van het reiscertificaat) vanaf  €35,- 

U kunt op locatie met  pin of contant afrekenen.

Onze Locaties voor een PCR-Test