Open

Laboratorium scoort goed in 2de validatieronde RIVM

laboratorium scoort goed

Ons Laboratorium scoort goed en kan onderscheid maken tussen de verschillende nieuwe Corona varianten in de 2de validatie ronde van het RIVM!

Sinds januari 2020 zijn er veel workflows voor moleculaire diagnostiek voor COVID-19/SARS-CoV-2 geïmplementeerd en gecontroleerd op prestaties met specificiteits- en sensitiviteitspanels gedistribueerd door het RIVM. Hoewel de panels grotendeels vergelijkbaar zijn in virale loads en typen virussen voor het controleren van SARS-COV-2 NAATs, varieerde de panels van in eerste instantie SARS-CoV-1 RNA, naar SARS-CoV-2 RNA tot de hedendaagse geïnactiveerde heel virus bevattende panels.

Vanwege deze heterogeniteit in het verleden wordt het belangrijk geacht door de COVID-19 WHO referentielaboratoria bij het RIVM en het Erasmus MC en het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (‘Dienst Testen’) dat de kwaliteit van COVID-19 moleculaire diagnostische laboratoria regelmatig wordt gecontroleerd. Begin februari zijn de panels uitgestuurd. Met de panels toets het RIVM of de laboratoria die in Nederland diagnostiek uitvoeren naar corona gevoelige PCR testen gebruiken. Bovendien wordt er gekeken of de  PCR testen onderscheid kunnen maken tussen de verschillende varianten. De coronavirus volgen we omdat bepaalde veranderingen in het virus mogelijk extra risico’s met zich mee kunnen brengen. Bijvoorbeeld omdat ze makkelijker overgedragen kunnen worden, of omdat sommige varianten ziek makend zijn. 

Op vrijdag 2 maart hebben wij goed bericht gekregen van het RIVM. Het laboratorium succesvol door de tweede ronde gekomen. Het laboratorium scoort goed en presteert op hoog niveau. 

Dit betekend voor alle klanten van Coronareistesten dat een ieder de hoogst mogelijke kwaliteit PCR-testen krijgt voor de laagste prijs.

Inreisbeperkingen per land bekijken? Zie onze nieuwsupdate pagina hier.

De laatste nieuwupdate betreffende inreizen:

Be Safe, Travel Safe

Coronareistesten

©2022, Coronareistesten.nl

Atlant volgt richtlijnen RIVM en GGD voor Corona virus - AtlantErasmus MC | NVIC-Academy